Aktuelt

Fortsatt rødt tiltaksnivå på videregående skoler i Lørenskog

Kommuneoverlegen har bestemt at de videregående skolene i Lørenskog vil være på rødt tiltaksnivå til og med 19.02.21. Les mer om begrunnelsen her. (PDF, 69 kB) Smittevernvurdering Lørenskog kommune (PDF, 481 kB)

Nytt smittetilfelles Covid-19

  Vi har fått nytt smittetilfelle av Covid-19, denne gangen i 2STF. Smittesporingsdato 12.01.21.   Siden elevene på Vg2 ST har programfag/fremmedspråk den dagen smittesporing gjelder for, vil det være elever/lærere i psykologi, spansk og internasjonal engelsk som vil bli oppringt av smittesporing og satt i karantene fram til 22.01.21 kl. 16.00.  mvh rektor Informasjonsskriv fra Lørenskog kommune (PDF, 66 kB)

Info om endret plan på rødt nivå

  Kommuneoverlegen har pålagt skolen å ha flere tiltak på rødt nivå. Vi må derfor ha færre elever på skolen samtidig og ha undervisning  klassevis , slik at færre elever og ansatte blir satt i karantene hvis noen blir smittet. Skolen oppfordrer elevene til økt bevissthet på å opprettholde god avstand på skolen og minst mulig bruk av fellesarealene. Det er en fordel om elever har med matpakke og drikkeflaske. Det blir fra uke 3 dermed mer digital undervisning. Se Mailandelev på Teams for nærmere planer om oppmøte og bruk av rom.

Nytt smittetilfelle av Covid-19

  Vi har i dag et nytt smittetilfelle av Covid-19, denne gang i 1SRA. Smittesporingsdato 11.01.21.   Siden klasse 1SRA og 1SRB hadde timer i samme klasserom smittesporingsdagen vil elever, lærere og assistent bli oppringt av smittesporing og satt i karantene fram til 21.01.21 kl. 16.00.  mvh Rektor Informasjonsskriv fra Lørenskog kommune (PDF, 282 kB)

Informasjonsfilmer om programfag på Mailand videregående skole

  Lurer du på hvilke programfag du bør velge på Mailand til VG2 på Studiespesialisering eller på Medier og kommunikasjon, kan du nå få se hva noen av lærerne og elevene sier om de ulike fagene i korte informasjonsfilmer skolen har produsert.

Skole og korona – hvem avgjør om skolen skal stenge?

– Viken fylkeskommune som skoleeier har ikke myndighet til å stenge en skole. Den beslutningsmyndigheten ligger til lokal helsemyndighet og ikke til fylkeskommunen eller den enkelte skole.

Digital undervisning til og med 15.01

Grunnet stor smitte av Covid-19 har kommuneoverlegen besluttet å stenge Mailand videregående skole for elever i perioden fra og med 13.01.21 til og med 15.01.21.  Undervisningen vil foregå på digitale flater. Elever og ansatte på avdeling tilrettelagt opplæring møter som vanlig i denne perioden.  mvh Rektor Informasjonsskriv fra Lørenskog kommune (PDF, 457 kB)

Universitetsturne - informasjon om videre muligheter

  UNIVERSITETSTURNÉEN  VG3ST VG3 MK 3PB Studenter fra landets universiteter besøker oss digitalt 13. januar kl.08.15-11.30. Det foregår digitalt på skolen Du finner informasjon på TEAMS klasseteamet- det skjer digitalt på skolen- frammøte 08.15 13.01.21 Les mer i disse vedleggene: Infoplakat (DOCX, 664 kB) Infopresentasjon (PPTX, 2 MB)

Nytt smittetilfelle Covid-19

Denne gang i 3STF og programfag politikk og menneskerettigheter. Smittesporingsdato 04.01.21 og 06.01.21.  Klassens lærere, elever og elever i programfag politikk og menneskerettigheter vil bli oppringt av smittesporing i Lørenskog kommune. Elevene og de ansatte vil bli testet og satt i karantene i 10 dager, til og med lørdag 16.01.21. kl. 15:00.  mvh Rektor Informasjonsskriv fra Lørenskog kommune (PDF, 64 kB)

Ungdomsbedriften "Skymask UB" vant pris i konkurranse!

  Vi er stolte over å kunne fortelle at i konkurranse med ungdomsbedrifter fra hele Viken, hadde Mailand videregående skole 3 nominerte til å vinne prisen som var en digital konkurranse med innsending av videoer. Av de totalt 7 nominerte var det Skymask UB fra Mailand som vant 1 av 2 priser på 2.000,- hver. De andre nominerte fra Mailand var Ungdomspodden UB og Biebestanden UB. I denne konkurransen blir bedrifter som har nådd ut i markedet belønnet. Juryen så etter ungdomsbedrifter som på kort tid har fått bedriften opp å stå og er inne i driftsfasen med salg, regnskap etc. Skymask som kjøper inn og selger godkjente ansiktsmasker med logo på har hatt kunder som NHO reiseliv, Verifone, Frogner stranda Kro, Lørenskog fotball og Lørenskog kommune. De har allerede passert 100.000,- i omsetning. Meget imponerende!.

Til toppen